Logo [Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymä]
 
 
 

Elintarvikehuoneisto

 

Elintarvikehuoneistot; ilmoitustaulu ja hakemukset

Ennen elintarvikehuoneiston käyttöönottoa toimijan tulee tehdä aloitusilmoitus.

Elintarvikealan toimijan ilmoitus elintarvikehuoneistosta
- uusi toiminta tai olennainen muutos

Myös toiminnan keskeyttämisestä ja lopettamisesta sekä toimijan vaihtumisesta on ilmoitettava valvontaviranomaiselle.


Ilmoitus toiminnan keskeyttämisestä, toiminnan lopettamisesta tai omistajan vaihtumisesta

Liikkuvat elintarvikehuoneistot

Toimijan tiedotus liikkuvan elintarvikehuoneiston aikomuksesta toimia toisella paikkakunnalla

Hakemus tehdään liha-, kala-, kananmuna- ja maitolaitoksista sekä varastolaitoksista. Laitoksen tilat ja toiminta on oltava hyväksytty ennen kuin toiminnan voi aloittaa.

Elintarvikehuoneiston hyväksymishakemus - kala-alan laitos

Elintarvikehuoneiston ja/tai omavalvontasuunnitelman hyväksymishakemus - liha-alan laitos
Elintarvikehuoneiston ja/tai omavalvontasuunnitelman hyväksymishakemus - maitoalan laitos
Elintarvikehuoneiston ja/tai omavalvontasuunnitelman hyväksymishakemus - muna-alan laitos
Elintarvikehuoneiston ja/tai omavalvontasuunnitelman hyväksymishakemus - varastolaitos

Alkutuotanto

Alkutuotannon ilmoitus tehdään esim. hunajan myynnistä (enintään 1 000 kg vuodessa) tai raakamaidon myynnistä (enintään 2500 kg vuodessa) suoraan lopulliselle kuluttajalle.

Lisää alkutuotannosta
Ilmoitus alkutuotantopaikasta

Kontaktimateriaalit

Kontaktimateriaaleja ovat elintarvikkeen kanssa kosketukseen joutuvia materiaaleja ja tarvikkeita, jotka jo ovat kosketuksessa (suoraan tai välillisesti) tai jotka on tarkoitettu tulemaan kosketukseen elintarvikkeen kanssa. Tällaisia ovat esimerkiksi elintarvikepakkaukset, kertakäyttöastiat, keittiövälineet, kahvin- ja vedenkeittimet, elintarviketeollisuuden laitteet ja kertakäyttökäsineet. Myös aineet ja tarvikkeet, joita käytetään kontaktimateriaalien valmistuksessa, ovat kontaktimateriaaleja.

Kontaktimateriaaleja markkinoille saattavilla toimijoilla (valmistajat, tukkukauppaa harjoittavat toimijat, maahantuojat ja -viejät) on velvollisuus ilmoittaa toimipaikastaan ja toiminnastaan sijaintikunnan elintarvikevalvontaviranomaiselle. Ilmoitusvelvollisuus koskee kaikkia alan toimijoita siitä riippumatta, mistä kontaktimateriaalista tai – tarvikkeesta on kysymys.  Ilmoitusvelvollisuus on tullut voimaan elintarvikelain muutoksen myötä 1.9.2010 ja sillä halutaan varmistaa kontaktimateriaalien turvallisuuden valvonta. 

Elintarvikekontaktimateriaalialan toimijan ilmoitus valvontaviranomaiselle toimipaikastaan ja toiminnastaan

 

Sivu päivitetty: 19.04.2017

Yhteystiedot

Haimi Leena
terveysvalvonnan johtaja
ympäristöterveydenhuollon esimies
puh. 03 4191 2320
gsm 0500 311 405
leena.haimi(at)fshky.fi

Andersson Tarja
terveystarkastaja
Jokioisten toimipiste
puh. 03 4191 2315
gsm 050 540 3279
tarja.andersson(at)fshky.fi

Jalli Maarit
terveystarkastaja
Jokioisten toimipiste
puh. 03 4191 2317
gsm 050 382 3543
maarit.jalli(at)fshky.fi

Riepponen Vesa
terveystarkastaja
Jokioisten toimipiste
puh. 03 4191 2316
gsm 050 339 6800
vesa.riepponen(at)fshky.fi

Vähämäki Anu
terveystarkastaja
Jokioisten toimipiste
gsm 050 540 3263
anu.vahamaki(at)fshky.fi

Riepponen Paula
terveystarkastaja
Someron toimipiste
gsm 044 779 2501
paula.riepponen(at)fshky.fi

Suomilammi-Salmela Terhi
terveystarkastaja
Someron toimipiste
gsm 044 779 2503
terhi.suomilammi-salmela(at)fshky.fi

Toivanen Laura
Forssan kaupungineläinlääkäri
toiminta-alue Forssa
gsm 0500 311 404
laura.toivanen(at)fshky.fi

Borg Mia
Someron kaupungineläinlääkäri
toiminta-alue Somero
gsm 044 7791 295
mia.borg(at)fshky.fi

 
 
 
login Synergia Foxy