Logo [Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymä]
 
 
 

Äitiysneuvola

Äitiysneuvola tarjoaa perheelle palveluita raskauden, synnytyksen ja lapsivuodeajan aikana. Tavoitteena on tukea perheen sisäisiä ihmissuhteita, voimavaroja sekä kasvua vanhemmuuteen.

Äitiysneuvolan palvelut ovat maksuttomia.

Terveydenhoitaja on yhteistyössä perheen kanssa raskauden alusta lapsen kouluikään saakka. Odotusaikana perhe voi keskustella terveydenhoitajan kanssa ajankohtaisista isäksi ja äidiksi tulemiseen, synnytykseen ja pikkulapsiperheenä elämiseen liittyvistä asioista samalla, kun neuvolassa seurataan äidin terveyttä ja sikiön turvallista kehitystä.

Kun kuukautisesi ovat jääneet pois ja olet tehnyt positiivisen raskaustesti-ja-aaoo-jotainn, ota yhteyttä äitiysneuvolaan. Ensikäynti äitiysneuvolaan ajoittuu 8. - 10. raskausviikolle, aikaa käynnille varataan noin tunti.

 

Tervetuloa neuvolaan!

Forssan seudun terveydenhuollon kuntayhtymässä on käytössä hyvinvointineuvolan toimintamalli, jossa painotetaan ennaltaehkäisevää työtapaa. Neuvolan terveydenhoitaja ja lääkäri ovat yhteistyössä perheen kanssa raskausajasta lapsen kouluikään asti. Lisäksi neuvolassa työskentelee neuvolapsykologi, neuvolan perhetukiterveydenhoitaja ja lapsiperheiden kotipalvelun työtejikät. Neuvolan yhteistyökumppaneita ovat myös äitiyspoliklinikka, synnytyssairaala, sosiaalitoimi, perheasiain neuvottelukeskus, psykiatrian poliklinikka, A-klinikka ja perheneuvola.

Raskauden aikana neuvolassa käydään aluksi noin kerran kuukaudessa ja loppuraskaudessa seuranta tihenee. Suurin osa käynneistä on terveydenhoitajan luona neuvolassa, osa neuvolakäynneistä toteutetaan kotikäynteinä raskausaikana ja vauvan synnyttyä. Perheen isälle tarjotaan myös henkilökohtaista neuvolakäyntiä muiden käyntien lisäksi. Ensimmäistä lastaan odottaville perheille järjestämme vanhempainryhmiä.

Forssan sairaalan äitiyspoliklinikalla selvitetään ultraäänen avulla raskauteen, vauvan kasvuun ja kehitykseen liittyviä asioita. Synnytyssairaalana toimii Kanta-Hämeen keskussairaala Hämeenlinnassa.

Tästä löydät ensimmäistä aitiysneuvolakäyntiä varten tulostettavat ja täytettävät lomakkeet.

Saat lomakkeet myös halutessasi neuvolasta, voit pyytää niitä soittaessasi ajanvarausta ensimmäiselle neuvolakäynnille. Lomakkeet palautetaan täytettyinä ensimmäisellä neuvolakäynnillä. Äidin alkoholinkäyttöä koskeva kysely täytetään ajalta ennen raskautta.

Esitietokaavake äitiysneuvolaan tulevalle perheelle, kysely päihteistä odottavalle äidille ja kysely päihteistä odottavalle isälle

Ohessa myös yleistä tietoa raskauteen liittyen (Meille tulee vauva-kirjanen)

Kirjasen saat myös halutessasi jo ennen ensimmäistä neuvolakäyntiä.

Tietoa vapaaehtoisesta sikiöseulonnasta löydät tästä linkistä, halukkuus osallistumiseen kysytään ensimmäisellä neuvolakäynnillä

Tervetuloa neuvolaan koko perhe!

Onnellista odotusta!

 

Sivu päivitetty: 27.02.2017

Yhteystiedot

Neuvoloiden ajanvaraus ja neuvonta
arkipäivisin klo 12-13

Forssan neuvola
Kujalankatu 3
30100 Forssa
puh. 03 4191 2217

Humppilan neuvola
Humppilantie 24
31640 Humppila
puh. 03 4191 2233

Jokioisten neuvola
Keskuskatu 25
31600 Jokioinen
puh. 03 41 91 2241 tai 03 4191 2243

Tammelan neuvola
Einarintie 1
31300 Tammela
puh. 03 4191 2253 tai 03 4191 2251

Ypäjän neuvola
Perttulantie 18
32100 Ypäjä
ajanvaraus ja neuvonta ma, ti, ke ja pe 12-13
puh. 03 4191 2262 tai 045 657 6303

 
 
 
login Synergia Foxy