Logo [Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymä]
 
 
 

Päiväkirurgian yksikkö

Päiväkirurgia - kotiin samana päivänä

Tehtävänä on tarjota korkeatasoista, turvallista ja yksilöllistä päiväkirurgista hoitoa huomioiden potilas ainutkertaisena ihmisenä.

Päiväkirurgia on leikkaustoimintaa, jossa potilas saapuu sairaalaan leikkauspäivän aamuna ja hänet kotiutetaan leikkauksen jälkeen samana päivänä. Päiväkirurgia sopii yhä useammalle potilaalle ja sitä voidaan soveltaa yhä useampaan leikkaukseen ja toimenpiteeseen.

Koska hoitoaika sairaalassa on lyhyt, potilaan oma osuus sekä ennen että jälkeen toimenpiteen on erityisen tärkeä. Kutsukirjeen mukana potilas saa ohjeet, joita noudattamalla potilas omalta osaltaan luo mahdollisimman turvallisen pohjan tulevalle toimenpiteelle. Kotiutuessaan potilas saa sekä suulliset että kirjalliset kotihoito-ohjeet, joilla tuetaan potilaan itsehoitoa ja toipumista kotona. Kotiutuminen edellyttää yleensä saattajan mukanaoloa. Potilaan kotona pitää olla seuraavaan päivään aikuinen henkilö mahdollisen avuntarpeen vuoksi.

Päiväkirurgian yksikössä on 6 sairaansijaa ja se sijaitsee Forssan sairaalan ensimmäisessä kerroksessa ja on osa kirurgian osaston toimintaa. Päiväkirurgian yksikkö on toiminnassa ma-pe klo 7 -20.

Tyypillisimpiä päiväkirurgiana aikuisille tehtäviä leikkauksia ovat:

Päiväkirurgisessa yksikössä hoidetaan myös lapsia ja aikuisia, joille tehdään nukutusta vaativia hammastoimenpiteitä.

Päiväkirurgian yksikön kautta valmistellaan leikkaukseen kotoa tulevat potilaat, jotka jatkavat toipumista leikkauksen jälkeen kirurgian osastolla 1.

Jonohoitaja kutsuu potilaat leikkaukseen.

Päiväkirurgiana tehtävästä leikkauksesta peritään asetuksen mukainen maksu.

 

Sivu päivitetty: 09.01.2018

Yhteystiedot

Pere Jüri
kirurgian ylilääkäri
puh. 03 4191 3148
juri.pere(at)fshky.fi

Päiväkirurgian yksikkö
Forssan sairaala, 1. kerros
Urheilukentänkatu 9, 30100 Forssa
Avoinna ma-pe klo 7-20
puh. 03 41911

Päiväkirurgian hoitaja
puh. 03 4191 3120

Varvikko Vuokko
apulaisosastonhoitaja
puh. 03 4191 3125
vuokko.varvikko(at)fshky.fi

 
 
 
login Synergia Foxy